Több figyelemre méltó jellegét meghatározza világ meg kotrási flotta

Először is az utóbbi években a globális trend a Draga kiadás flotta hajók általában nagyok. 2016. február, mint Kotor meglévő flották, a 2270.2 bruttó tonna, 28,4 % származó átlagos 1768.2 bruttó tonna, 2005-ben egy átlagos hajó bruttó űrtartalmát.

Másodszor, a Draga kiadás flotta koncentrációja nem magas, terjesztési szétaprózott, tulajdonos számára a kikötő és a helyi kotrási vállalkozó.

Harmadszor a Draga kiadás egy viszonylag nagy potenciális frissítésre szorul. Általánosságban, a Draga kiadás általános bontási időszak körülbelül 35 év. Jelenleg a világ meg kotrási flotta, fenti életkor 35 év régi hajó elérte 766, van egy nagy frissítés szükséges.

Jelenleg a kínai tulajdonos birtokolja a flotta kotróhajók 289. Összehasonlításképpen Kína kotrási különleges, piaca elsősorban regionális kotrás a régióban, a kikötő- és víziút kotrási szolgáltatások, kevesebb versenyeznek egymással. Bár a hajózási felügyelet különböző régióiban az elmúlt években megváltozott a minisztérium közlekedési állami intézmények állami tulajdonú vállalatok is szétvált a kikötői hatóság a kikötői hatósággal és a kikötő működő vállalatok, de Kína kotrási piaci szerkezet nem sokat változott.